Четвърти ден “Чугунолеене” Първомай няма да работи заради високата цена на борсовата електроенергия

STZAGORA.NET
*
Energoremont-11-WEBЧетвърти ден „Чугунолеене“ Първомай е със спряно производство заради висока цена на тока на свобдния енергиен пазар. С ограничено потребление на ток са и други две големи предприятия от старозагорския Холдинг “Металик” – „Енергоремонт – Гълъбово“ и „Металик“ АД. В „Енергоремонт“ Гълъбово термообработващите пещи работят само на нощен режим. И в трите предприятия действа вътрешна наредба, според която при борсова цена на тока за мегаватчас над 90 лв. се спират всички енергоемки машини и производства. Днес базовата цена на тока беше 207,21 лв., като в пиковите часове между 9 и 20 часа цената на тока е 256,86 лв. Стойностите са над 3 пъти по-високи от цената на борсовата електроенергия в петък, 30 ноември – 84,11 лв.

Обявената базова цена на тока за вторник от 170,89 лв. също е необичайно висока и ще остави „Чугунолеене“ Първомай с неработеща пещ и ограничения в потреблението на ел.енергия в „Енергоремонт – Гълъбово“ и „Металик“ АД, съобщават от холдинг “Металик”.
#

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн