Коледното дърво грейна в бяло и синьо в Стара Загора

STZAGORA.NET
*
IMG_090412-метровото коледно дърво на площада пред сградата на общината засия в красива бяла и синя светлина днес. Стотици старозагорци се стекоха на обновения площад, за да посрещнат Дядо Коледа.

Празничната програма откриха със своите изпълнения децата от школата за народно пеене „Жарава“ при читалище „Родина“ и малките певци от Вокална студия „Усмивки“.

Зам.-кметовете Иванка Сотирова и Красимира Чахова доведоха на сцената белобрадия старец.

На тържеството присъстваха и депутатът Радостин Танев, зам.областният управител Петя Чакърова, председателят на Общинския съвет Таньо Брайков, омбудсманът Надежда Чакърова, общински съветници.

Дядо Коледа поздрави старозагорци и им поръча да отворят душите си за добро и пламъчето на този празник да свети в душите им.

„Уважаеми старозагорци, нека да отворим душите си, нека да отворим сърцата си, нека да се радваме на коледните празници и да бъдем по-добри, отколкото всякога досега. Има защо да го правим! Защото градът ни става все по-хубав, всичко това зависи от нас нека да бъдем по-добронамерени, нека са светли празниците“, пожела Иванка Сотирова.

Красимира Чахова припомни, че зеленото коледно дърво е символ за Стара Загора, тя призова да запазим града си красив и пожела много здраве и щастливи празници на старозагорци.

Своите послания за добро отправиха младият омбудсман и членовете на Общинския детски съвет.

Дядо Коледа обяви, че този път елхата ще бъде запален по модерен способ. Той се обади по телефона на най-вярното си джудже. Всички деца започнаха обратно броене и коледното дърво засия в светлина. Започнаха и празнични илюминации за радост на малки и големи.

Празненството продължи с концерт на Стефан Диомов и вокална група “Петте сезона“.
IMG_0946IMG_0944
IMG_0859IMG_0852
IMG_0844IMG_0841
#

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн