Районна прокуратура – Стара Загора предаде на съд 56-годишен мъж, убил бездомно куче

STZAGORA.NET
*
_Temida-2 NK-NPKРайонна прокуратура – Стара Загора предаде на съд Н.И., на 56 г., за това, че на 28.07.2017 г. в Стара Загора на публично място е проявил жестокост към гръбначно животно – мъжко светлокафяво куче, на възраст между 3 и 5 години, със средство, опасно за живота на хора и животни и по особено мъчителен начин, като го прострелял четири пъти с притежаваната от него въздушна пушка и с това противозаконно му е причинил рани със значителни тъканни дефекти в гръдната и коремна кухини, с разкъсване на вътрешни органи и рана в областта на лявата раменна става, довели до смъртта на животното – престъпление по чл.325б, ал.2,т.2 във вр.ал.1 от Наказателния кодекс.

На 28.07.2017 г. в Стара Загора Н.И. бил на терасата на жилището си и оттам стрелял с въздушната пушка по безпризорно куче. Животното било ранено, скимтяло и виело от болка. Опитвало се да се изправи и да избяга от мястото, но задните му лапи били обездвижени. Свидетели се опитали да помогнат, обадили се в полицията и откарали животното във ветеринарна клиника. На 03.08.2017 г. простреляното куче починало, като му била извършена аутопсия и от трупа били извадени 4 сачми. По делото са извършени разпити на свидетели, приети заключенията на експертизи, иззети веществени доказателства и др.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив
#

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн