Две благотворителни предколедни инициативи в старозагорското НЧ “Родина-1860″

STZAGORA.NET
*
654274528В навечерието на коледните празници Народно читалище “Родина” е партньор на две благородни инициативи – Операция “Плюшено мече” и националната акция “Жълти стотинки”.

Коледната кампания “Плюшено мече” е вече на 11 години. Тя подарява нови индивидуални подаръци по точен списък на деца и младежи, лишени от родителска грижа, деца в риск, деца с увреждания и възрастни с умствени увреждания. Регионални отговорници кампанията има в 10 града в България, сред които и Стара Загора. Управителите на социални институции изготвят списък с личните желания за подарък на децата и младежите. Те качват списъците в сайта plushenomeche.org, където може да изберете подарък, да го купите и надпишете. Когато е готов, може да го донесете или изпратите на Народно читалище “Родина-1860″, ет.2. Кампанията е в ход до 9 декември 2018 г.

Читалището се включва и в Националната благотворителна кампания “Жълти стотинки – деца помагат на деца”. Събраните жълти стотинки от цяла България ще бъдат събирани за закупуване на необходимото оборудване за Клиниката по неонатология и Клиниката по детска хирургия в УМБАЛ “Проф. д-р Стоян Киркович” АД в Стара Загора. Можете да се включите в тази благородна инициатива за доброто на децата от нашия град до 5 декември 2018 г. Касичките за жълти стотинки ще откриете на етаж 2 в Народно читалище “Родина” – ул. “Свети княз Борис І” №94.

Вярваме във вашите сърца! Благодарим ви!
#

spodelime


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн