Областният управител Гергана Микова се срещна с посланика на Република Армения у нас Армен Саргсян

STZAGORA.NET
*
IMG_1478 (Large)Областният управител в Стара Загора Гергана Микова се срещна днес с посланика на Република Армения у нас Армен Саргсян. Двамата обсъдиха взаимоотношенията между България и Армения и възможностите за разширяване на сътрудничеството в сферата на културата и бизнеса.

Негово превъзходителство г-н Саргсян изрази надежда за задълбочаване на контактите между Армения и България на регионално ниво. Той заяви, че добър пример в тази посока е поканата, отправена от губернатора на арменската област Арагацотн Ашот Симонян към областния управител на Стара Загора да посети заедно с делегация от областта регион Арагацотн през следващата година.

„Убедена съм, че установяването на приятелски отношения между нашите две области ще бъде полезно и от взаимен интерес. Стара Загора е регион с древна история, богат на културно-исторически паметници. Областта е с развит бизнес и туризъм. Смятам, че възможностите за съвместна работа са много и те ще допринесат за развитието на икономическите отношения, туризма и културния обмен“, заяви г-жа Микова.
#

nov

spodelime


echo
Copyright © 2019 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн