Общинската конференция на БСП – Стара Загора подкрепи проекта „Визия за България”

STZAGORA.NET
*
_BSP logo 200x261„Социалното неравенство е достигнало нетърпими размери. В обществото е натрупано остро недоволство и желание за промяна. Затова подкрепяме протестите на нашите съграждани и социалните им искания. Изходът е в предсрочни парламентарни избори и управление, което гарантира достоен живот, сигурност и перспектива за българския народ”, се казва в приетата Позиция на проведената в Стара Загора общинска конференция на БСП.

Конференцията оцени положително разработката на проекта „Визия за България” като предложение към българските граждани за разговор за посоката на развитие на България в средносрочен план и постигане на обществен консенсус по стратегически за обществото приоритети.

По отношение на предложените секторни политики делегатите застанаха зад позицията, че Стара Загора следва да се развива като център на високотехнологичните производства, на химическата промишленост, производството на храни, облекло, мебели, селското стопанство и туризъм. Нужна е активна държавна политика за финансово стабилизиране на Мини „Марица-изток” и ТЕЦ „Марица-изток 2” и за да се гарантира бъдещото развитие на комплекса до изчерпване на въглищните запаси. Следва да се конкретизират и доработят вижданията в направленията здравеопазване, съдебна реформа, селско стопанство, култура, спорт. Приоритет във външната политика на България да бъде развитието на многостранните отношения с Русия, бе отбелязано на партийната конференция.

Предстои предложенията да бъдат обобщени и изпратени в Националния съвет на БСП. Делегатите приеха до март 2019 г. да бъде разработен проект на „Визия за Стара Загора“, чието обсъждане да приключи в навечерието на местните избори.

Конференцията определи като първостепенна задача подготовката на Старозагорската общинска организация на БСП за предстоящите през 2019 г. избори и набеляза направленията на работа и задачи пред социалистите в общината. Делегатите приеха ПГ „БСП за България” да внесе предложение за изменение на Изборния кодекс преки избори за кметове на населени места да се произведат в селата с над 100 жители. За старозагорските социалисти от особена важност е коалиционната политика – въпрос, по който БСП следва да има ясна позиция.

Форумът възложи на Групата общински съветници на БСП в оставащата една година да работи като силна опозиция с приоритет – непрекъснат контрол върху работата на общинската администрация и решенията на Общински съвет – Стара Загора. Местните депутати на левицата ще следят стриктно за изпълнението на инфраструктурните проекти и ремонтите на общинска база, на общинския бюджет, за ефективно и прозрачно разходване на публичните средства, за управлението на общинската собственост и др.
#

nov

spodelime


echo
Copyright © 2019 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн