Старозагорски деца получиха международно признание за рисунките си

STZAGORA.NET
*
lll (1)Пет деца от старозагорската детска градина №25 “Ален мак” получиха международни награди за своите рисунки. „Дойдоха дългоочакваните награди от Литва, пристигна и признанието за нашия труд от далечен Китай“, сподели директорката Меглена Бакърджиева.

„Конкурсът в Литва има за цел да осъществи обмен на международния педагогически опит. Представените теми на тазгодишното участие – “Християнските празници” и “Красотата на родния край” способстват за развитието на детския интерес към националната култура и ценностите на родния край“, допълни Бакърджиева.

Над 11 000 детски рисунки са участвали в конкурса в Литва. Шестгодишната Йоана Желева е удостоена с лауреатна награда, а седемгодишната Бетина Драгиева с поощрителна награда.

„Участието ни в Световното изложение за детско изкуство в Китай, провеждано от Асоциацията за образование чрез изкуство, беше истинско предизвикателство. За първи път попадаме на международен конкурс за детски рисунки в тази част на света. Провокирани бяхме от условията и от факта,че картините остават за фонда на Асоциацията и се ползват за ограмотяване и работа в различни школи по рисуване. Заложихме на опита и самочувствието, че има какво да покажем и дадем като знания, които сме получавали и трупали в годините“, обясни директорката.

Наградените рисунки са на Диляна Кръстева, 7 г. – второ сребърно място, Славена Иванова, 7 г. – избрана със сертификат, Елвин Хасан, 6 г. – избрана със сертификат.

„Днес сме изключително горди от постигнатите резултати и от това, че името на България се появи в още една картинна галерия“, сподели Меглена Бакърджиева.
kkk (1)
#

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн