България подписва Меморандум за сътрудничество с Организацията на евреите в България „Шалом“ и Световния еврейски конгрес

STZAGORA.NET
*
ShalomПравителството одобри сключването на Меморандум за сътрудничество с Организацията на евреите в България „Шалом“ и Световния еврейски конгрес. Документът ще бъде подписан от заместник-министъра на външните работи Георг Георгиев в качеството му на национален координатор за борба с антисемитизма.

Меморандумът за сътрудничество е поредна стъпка, чрез която страната ни засвидетелства последователната си политика по защита на правата на човека. Той подпомага в значителна степен усилията на България за пълноправно членство в Международния алианс за възпоменание на Холокоста.

Документът ще подпомогне сътрудничеството в образователните и културни програми и дейности, насочени към младежите, държавните служители и широката общественост, с оглед повишаването на информираността и разбирането за антисемитизъм и насърчаване на толерантността. Обръща се внимание и на мерките за противодействие на речта на омраза в интернет пространството.
#

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн