Прострелян скален орел постъпи в Спасителния център на Зелени Балкани

STZAGORA.NET
*
7632349На 14 ноември в Спасителния център за диви животни на Зелени Балкани постъпи сигнал за блъснат на пътя между град Шивачево и село Сборище скален орел ((Aquila chrysaetos).

Птицата бе транспортирана от екип на Зелени Балкани и настанена в реанимацията на Спасителния център за диви животни, а за случая бе уведомена РИОСВ Стара Загора.

Първоначалният преглед показа счупен ляв крак и кървави изтечения от клюна на птицата. Ехографското изследване на птицата показа масивен вътрешен кръвоизлив, а при направената в последствие рентгенография в клиниките на Ветепринарно медицинския факултет на Тракийския университет, в присъствието на доц. Галина Симеонова, екипът ветеринарни лекари на Центъра установи, че орелът е прострелян, като ясно си личат две сачми, в тялото на птицата – едната в коремната област, а другата в десния крак.

Сигнал за закононарушението бе подаден в Регионалната инспекция по околната среда и водите Стара Загора и Регионалната дирекция по горите Сливен, на чиято територия е извършена бракониерската проява. Екипът ни се надява на бърза реакция от страна на институциите и изявява готовността си за съдействие и оказване на помощ за установяване на закононарушителя!
#

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн