ОИЦ – Стара Загора отбеляза Европейската седмица на гората с акция по залесяване

STZAGORA.NET
*
eufundsС проведената акция по залесяване в петък, 16 ноември, от Областния информационен център – Стара Загора и Държавното горско стопанство Стара Загора бе отбелязана Европейската седмица на гората. В проявата взеха участие над 40 доброволци – студенти и преподаватели от Тракийския университет, ученици от Младежкия общински съвет и Професионалната гимназия по облекло и хранене „Райна Княгиня“.

Директорът на Държавното горско стопанство инж. Иван Чергеланов направи инструктаж за начина на засаждане на младите фиданки и обърна внимание на младите хора за ролята на гората в живота ни. Представителите на горското стопанство осигуриха за всички желаещи инструменти за залесяването.

С 1750 фиданки черен бор бяха залесени 7 декара в местността „Магарешка поляна“, която се намира над тенискортовете в града. Всички участници в инициативата получиха от организаторите материали и подаръци.

ОИЦ – Стара Загора е част от мрежата от 28 информационни центрове за популяризиране на Европейски структурни и инвестиционни фондове, работещи с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Добро управление”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд
#

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн