Десетки писма в подкрепа на кмета Живко Тодоров пристигат в Община Стара Загора

STZAGORA.NET
*
653779Десетки старозагорци, неправителствени организиции, спортни клубове, синдикати, културни институти и др. изпращат вече втори ден писма до кмета на Стара Загора Живко Тодоров, в които изразяват твърдата си подкрепа за него като един от най-успешните градоначалници в историята на Стара Загора.

Реакцията им израз на неодобрение и несъгласие с използването на подрастващи за постигането на политически цели, намерило изражение в организираното на 14 ноември вечерта шествие на ученици и неколцина от техните организатори по улиците на Стара Загора, по време на което от младите хора бяха отправени безпринципни реплики по адрес на кмета, току-що представил пред старозагорци своя отчет за свършеното през седмата година от мандата му. По-долу предлагаме кратка подборка на най-характерните послания до старозагорския градоначалник:

“Като представители на Федерацията на независимите синдикати на миньорите към КНСБ бихме искали да се обърнем към всички, които живеят и се трудят в нашия град – пишат миньорите. – Изказваме неодобрение срещу участието на непълнолетни и малолетни лица без придружението на родителите им, за поставянето на политически искания с неясни цели. Недопустимо е деца без знанието на своите родители да бъдат по улиците, обслужвайки нечии политически амбиции. Използването на неосъзнати млади хора за политически натиск е груба манипулация, погазване на демократични ценности и норми на обществото, към което се стремим. Заявяваме нашата подкрепо за провежданата общинска политика и се обявяваме против манипулацията и употребата на малолетни за политически цели и уличен натиск!” – завършва писмото от ФНСМ-КНСБ, подписано от председателя на миньорската федерация инж. Валентин Вълчев.

“Уважаеми г-н Тодоров, с поведението си снощи Вие показахте още веднъж, че сте диалогичен и че сте кмет на всички граждани – пише директорът на Държавна опера – Стара Загора Огнян Драганов. – Вие влязохте в диалог с множеството, което беше с нефокусиран гняв и в което имаше и непълнолетни лица. Поздравявам Ви за държанието и за смисления отчет, който направихте!”

“Разтревожени сме от опитите за дестабилизиране на обществеността на Стара Загора! – споделя в писмо до кмета Живко Тодоров председателят на Областния съвет на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва полк. о.р. Стефан Пенев. – Притеснени сме от опитите за омаловажаване на труда Ви! Като хора, отдали здраве, години труд за мира и спокойствието на българските граждани, осъждаме провокативните прояви, които крият в себе си подтикване към безредици. Убедени сме, че като градоначалник – млад и отговорен, с дух и виждане за бъдещето, Вие ще устоите и ще продължите да работите за Стара Загора. Изказваме нашата подкрепа спрямо Вас!”

Мария Жекова, почетен гражданин на Стара Загора, пише следното до Живко Тодоров: “Убедих се за пореден път, че Вие сте един млад човек, вложил цялото си сърце и душа в работата за града, за неговите жители и просперитета им. Възхищавам се от Вашата целеустременост и решимост да направите града ни по-красив и по-уютен за живеене. Зад това стои колосален труд. Тежко и отговорно бреме е служенето на хората и дори при най-добро желание не може да се угоди на всеки! Протести е имало и ще има, но е контрапродуктивно те да бъдат противопоставяни на положителното в града и държавата ни. Нека имаме очи и да оценяваме постигнатото за толкова кратко време! Вярвам, че във Ваше лице Стара Загора има кмет с визия и мисъл за добруването на жителите на града!”

“Изказваме пълната си подкрепа към Вас и работата, която вършите за нас и нашия град – се казва в писмото на управителита на двете най-големи таксиметрови фирми в Стара Загора – “Ен такси” и “Чар такси”, Николай Огнянов, Валентин Огнянов и Митко Щерев до Живко Тодоров. – В Стара Загора през последните месеци се случват мащабни ремонти, които са неизбежни, ако искаме да живеем в модерен град, с ремонтирани улици. Затова, без излишни емоции, изразяваме пълната си подкрепа към Вас, както и към всичко, което правите за нашия град с неуморен труд и усилия! Призоваваме нашите съграждани да бъдат обективни, да оценяват това и да не се подвеждат от провокации, които идват от хора с нечисти подбуди.”

От Гимнастически салон/Фитнес център “Кобра” – Стара Загора в обръщение до медиите и до кмета Живко Тодоров констатират следното: “Приятели, през последния ден станахме свидетели на погазване на обществения ред в Стара Загора, на организирани групички от млади момчета и дори деца, които напомнят на едни други времена. Ние в спорта сме научени, че всичко се постига с много труд и воля, че успехът се заслужава и завоюва с огромни лишения, а уважението идва, само когато си работил с много сърце. Декларираме своята подкрепа за кмета Живко Тодоров и неговия екип! Нима забравихме окаяните спортни бази? Ние помним добре. Днес залите и школите са пълни, често няма места за всички желаещи, и за това основна заслуга има упоритостта и находчивостта на този млад човек, с който се гордеем. Който знае, че колкото повече деца се занимават активно със спорт, толкова по-малко ще са онези, които ще са на улицата ище се занимават с наркотици и престъпления. С викове и крясъци за оставка нищо не се постига!”

От СНЦ “СК по риболов – Стара Загора” припомнят, че през настоящата година спортният им клуб е станал за трети път през последните 5 години републикански шампион. “Това нямаше как да се случи, без да имаме база, предоставена ни от този прекрасен кмет, развиващ спорта. Този човек е изградил една работеща структура. Промяната е видима за всеки човек в града. Ако има слепци, те може би ще го оспорят, но ако си отворят очите, ще видят много работа, свършена за кратко време. Много време чакахме да се случи нещо, и то днес се случва – бавно, но се случва. Благодарим ти, Живко!” – пишат риболовците.
#

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн