Стара Загора продължава динамичното си развитие на модерен европейски град, отчете кметът Живко Тодоров в края на 7-та си управленска година

STZAGORA.NET
*
Завършва третата година от втория пореден мандат на кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров. По този повод тази вечер той направи традиционния си отчет на свършеното през нея. В препълнената конферентна зала на хотел “Мериан палас” – едно също традиционно място, бяха дошли зам.-председателят на Народното събрание Емил Христов, областният управител Гергана Микова, заместник-кметовете от екипа, председателят на Общинския съвет Таньо Брайков, народни представители, кметове на населени места от областта и общината, ръководители на държавни и общински институции, представители на медиите и граждани.

От 2012 г. насам кредитният рейтинг на Община Стара Загора е повишен с две степени – първо от ВВ на ВВ+ през юни 2012 г., а след това и на ВВВ-, припомни кметът. Безработицата остава една от най-ниските в страната – едва 2,6%, при запазен брой жители. Сред простиженията е и това, че Стара Загора си уреди създаването на модерна индустриална зона в границите на града, с добре развита инфраструктура, чийто Подробен устройствен план вече е готов, и привлече 3,5 млн. лева държавно финансиране за изграждането й, което ще започне в началото на 2019 г.

Приключва обновлението на парк “Митрополит Методий Кусев”, работи се по разширението на жп-надлеза по бул. “П. Евтимий”, който ще има 4 платна, велоалея и вече – нормални пешеходни тротоари. В ход е обновлението на градския център, в който за пръв път ще има модерен централен площад, и на пешеходната зона. Подготвя се втората част от изграждането на парк “Артилерийски” с продължението на бул. “Хр. Ботев”. Транспортът в Стара Загора е цялостно обновен със съвременни високоекологични автобуси и тролейбуси. Обновени са с мерки за повишена енергийна ефективност много обекти на образователната инфраструктура и жилищни сгради, предстои обновлението на Руския пазар, на Летния театър и на залата в Синдикалния дом, на квартал “Самара 1″, въвежда се видеонаблюдение в името на една по-висока сигурност в парковете и по улиците на града.

Ето какви бяха акцентите в отчета на Живко Тодоров:
P1400090P1400092
P1400094P1400091
A 01A 02
A 03A 04
A 05A 06
A 07A 08
A 09A 10
A 11A 12
A 13A 14
A 15A 16
A 17
#vvv

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн