Съдят 37-годишен за извършено хулиганство в Мъглиж

STZAGORA.NET
*
_Temida-2 NK-NPKСлед проведено бързо производство в рамките на 7 дни и активна работа по събиране на доказателства, бе предявено обвинение на К.А., на 37 г., за това, че на 28.10.2018 г. в гр.Мъглиж, обл.Ст.Загора, е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото – отправил заплахи и закани по отношение на служители на МВР чрез хоризонтален жест с ръка в областта на шията и думите “Ще ядат бой, ще хвърчат глави” – престъпление по чл. 325 ал.1 от Наказателния кодекс.

За престъпление по чл.325 ал.1 от Наказателния кодекс се предвижда наказание до две години „Лишаване от свобода“ или „Пробация“, както и „Обществено порицание“. Предстои насрочване на делото за разглеждането в Районен съд – Казанлък.

По случаите за нарушаване на обществения ред на 28 октомври 2018 г. на пътя преди село Черганово и в Мъглиж се води разследване по 5 производства. Досега е приключено бързото производство спрямо обвиняемия К.А. По другите разследвания активната работа продължава.

За периода от началото на годината до края на октомври по актове на Районна прокуратура – Казанлък са внесени в съда десет производства за престъпления по всички алинеи на чл.325 от Наказателния кодекс, като са осъдени с влязъл в сила съдебен акт девет лица.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив
#

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн