Млади пианисти се събират в Стара Загора

STZAGORA.NET
*
Класика и съвременностДесетото издание на Международния клавирен конкурс „Класика и съвременност“ ще се проведе от 15 до 18 ноември в Стара Загора. Конкурсът се организира от НУМСИ „Хр. Морфова и Община Стара Загора. Предназначен е за млади пианисти от всички възрасти – възпитаници на училища по изкуствата, школи по изкуствата, музикални паралелки, студенти от висши училища от страната и чужбина.

Участниците ще бъдат разделени в 6 възрастови групи: Пиано – 4 възрастови групи – до 10, 13, 18 и 32 години, ненавършени към 15.11.2018 г. и Клавирно дуо за 4 ръце – 2 групи – до 19 и до 32 години средна възраст на състава.

Регламентът на конкурсната програма равностойно съчетава съвременната тематика с непреходната класика и дава възможност да се разкрие най-доброто от творческия потенциал на изпълнителите във всеки етап от артистичното им развитие.

Тази година заявки за участие са подали много изявени пианисти, с богата творческа биография. Ще има силна конкуренция във всички възрастови групи. Участниците са 30, прослушванията са открити за публика и се провеждат в залата на Регионална библиотека „Захарий Княжески“.

Конкурсът ще се открие на 14 ноември от 18.30 в залата на Регионалната библиотека с Концерт на журито – акад. проф. д-р Атанас Куртев, проф. д-р Ростислав Йовчев, проф. Маркус Праузе (Виена).
#

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн