Районна прокуратура – Стара Загора протестира мярка за неотклонение “домашен арест” спрямо обвиняем за измама

STZAGORA.NET
*
_Temida-2 NK-NPKНа 7.11.2018 г. с постановление на прокурор от Районна прокуратура – Стара Загора, за 72 часа е задържан Б.П., на 28 г., след като е привлечен като обвиняем по досъдебно производство за това, че през периода от 06.05.2018 г. до месец юли 2018 г., в Стара Загора, в условията на продължавано престъпление, с цел да набави за себе си имотна облага, възбудил и поддържал заблуждение у другиго, с което причинил имотна вреда на обща стойност 6000 лева и 100 евро – престъпление по член 209,ал.1 вр.чл.26,ал.1 от Наказателния кодекс.

В хода на образуваното срещу Б.П. досъдебно производство е установено, че той се запознал с пострадалата жена чрез интернет. След като установил, че тя притежавала наследствен имот с неясен за нея статут, обвиняемият я въвел в заблуждение, че имал връзки с адвокати и обещал да се свърже с тях, за да разрешат проблемите. Впоследствие Б.П. уведомил пострадалата, че от нейно име е завел гражданско дело и е наел адвокат, за да заличи ипотеката по въпросния имот. Така в рамките на три месеца под неверен предлог обвиняемият Б.П. получил от пострадалата сумата от 6000 лева и 100 евро.

Б.П. е трудово ангажиран и неосъждан до момента. Работата по разследването продължава под надзора на Районна прокуратура – Стара Загора, като на 08.11.2018 г. е било внесено искане в Районен съд – Стара Загора за образуване на производство за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на обвиняемия Б.П.

Със съдебно определение от 8.11.2018 г. по образуваното частно наказателно дело съдебният състав е взел мярка за неотклонение “Домашен арест“ спрямо обвиняемия.

Днес наблюдаващият прокурор е изготвил протест до Окръжен съд – Стара Загора, тъй като не споделя мотивите на първоинстанционния съд за взетата мярка за неотклонение “Домашен арест” спрямо Б.П. Делото е насрочено пред въззивния съд.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив
#

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн