Продължава подписката в Чирпан за преименуване на бул. „Георги Димитров“ в бул. „Никола Манев“

STZAGORA.NET
*
4Близо 800 жители на Чирпан са подкрепили до момента подписката, организирана от ГЕРБ, във връзка с предложението за преименуване на бул „Георги Димитров“ в бул. „Никола Манев“. Това съобщи Христо Стефанов, общински ръководител на партията, по време на обществено обсъждане, организирано от председателя на Общинския съвет в града Даниела Драгийска. Ден по рано групата на ГЕРБ поиска нейната оставка. Един от мотивите за това бе, че се използват всякакви процедурни хватки, за да не се разглеждат проекти за решения внесени от опозицията. В подкрепа на това е и фактът, че тя еднолично обяви обществено обсъждане за преименуването на булеварда, след като наруши Правилника за работа на Общинския съвет, където изрично се казва, че решението за това, както и за часа и мястото на събитието, се взима от половината общински съветници.

По време на обсъждането стана ясно, че писма за подкрепа, за направеното предложение, са дошли от Съюза на българските художници, Комисията по културата и медиите в Народното събрание и от различни СНЦ-та.

„Тези, които направиха този дебат политически, днес ги няма в залата. Нещо типично за БСП“, посочи народният представител Маноил Манев. Според него най-важният въпрос е, че сменяйки името на булеварда, дори след стотици години, всеки който посочва този адрес ще споменава името на големия художник Никола Манев. „И децата в бъдещите поколения ще се интересуват, кой е той и какво е направил. Това за мен е каузата, която истински си струва усилията, а не безсмислените политически спорове“, категоричен бе депутатът от ГЕРБ. Той обясни, че покрай казуса с преименуването, на повърхността са излезли истинските проблеми в общината, а именно липсата на осветление вечер в града, демографския срив, липсата на инвестиции…

Вносителите на предложението отново подчертаха, че за чирпанлии няма да има никакви документални или финансови проблеми при промяна на името на булеварда, показвайки официални документи от отговорните институции.

Очаква се окончателното решение да бъде взето на следващата сесия на Общинския съвет в Чирпан.
#

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн