„Иваил цар“, книга втора на Торлака гостува в Стара Загора

STZAGORA.NET
*
poster-sf-ic2-stzСреща с един от най-четените съвременни писатели предстои на жителите на Стара Загора. На 14 ноември „В Jazz-a” Стоян Николов-Торлака ще представи втора част на книгата „Иваил цар“.

В продължението на историята за Ивайло авторът разказва за времето на неговото управление. Романът е такъв, каквото е било и самото му царуване: бурен, изпълнен с много битки, запомнящ се, противоречив, вдъхновяващ.
Той пренася читателя в Средните векове и го оставя там, докато не затвори и последната страница. Трудно е да се откъснеш от историята на един от най-малко познатите, обаче и най-дълго помнените владетели. На пълководеца, който уж е селянин без военна подготовка, пък побеждава многохилядни професионални армии. На царя, чието истинско име е споменато само веднъж в ръкописи на съвременници, а славата му не отшумява с десетилетия. Бил е начело на държавата по-малко от три години, но историята му и до днес вдъхновява.

Заповядайте „В Jazz-a”на среща с автора на „Иваил цар“ на разговор за история и литература! Датата е 14 ноември (сряда), часът – 19:00. Ще бъде интересно.

Подробности за събитието може да следите тук: Торлака представя „Иваил цар“, книга втора в Стара Загора
#

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн