Осъдиха 70-годишен старозагорец за хулиганство

STZAGORA.NET
*
_Temida-2 NK-NPKПо обвинителен акт на Районна прокуратура – Стара Загора е осъден В.В., на 70 г.,

* за това, че на 14.04.2018 г. в Стара Загора е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като отправил обидни думи и изрази и закани за саморазправа – „Къв си ти, че да минаваш оттук? Аз съм човека тука! Боклуци! Ще ви унищожа всичките! Ще ви разпоря като риби!” и размахвал заплашително нож и газов пистолет срещу случайно преминаващи в близост до него граждани, като деянието се отличава с изключителен цинизъм и дързост и е било съпроводено със съпротива срещу орган на властта – отправяне на закана за убийство с думите „Елате, ще ви изколя!”, насочване на нож към телата и отправяне на удари с ръце и крака в посока на двама униформени полицейски служители от ОД на МВР – Стара Загора – престъпление по чл.325, ал.2 във връзка с ал.1 от Наказателния кодекс.

* и за това, че на 14.04.2018 г., Стара Загора, се заканил с убийство с думите: „Елате, ще ви изколя!” и с насочване на нож срещу тялото на длъжностното лице – полицай от ОД на МВР – Стара Загора, при и по повод изпълнението на службата му, и това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му – – престъпление по чл.144, ал.3 с ал.2 във връзка с ал.1 от Наказателния кодекс.

След споразумение Районен съд – Стара Загора е наложил наказание на В.В. от една година „лишаване от свобода“ условно, с изпитателен срок от три години.

На 14 април 2018 г. в Стара Загора обвиняемият се намирал на паркинг за автомобили между жилищни блокове. Той бил употребил алкохол. Без да бъде предизвикан, обвиняемият извадил газов пистолет и ловджийски нож, започнал да ги размахва, да заплашва и обижда случайно преминаващи граждани. Бил е подаден сигнал на тел. 112 и на място пристигнали двама полицейски служители. Обвиняемият също насочил към тях газовия пистолет и ножа, както и ги обиждал. В.В. е бил отведен в полицията, като срещу него е било образувано досъдебно производство. По двете повдигнати обвинения той се е признал за виновен. Определението на Районен съд – Стара Загора е влязло в сила и не подлежи на протест и обжалване.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив
#


spodelime


echo
Copyright © 2020 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн