Общинските съветници от ГЕРБ в Чирпан искат оставката на председателя на Общинския съвет

STZAGORA.NET
*
Chirpan2Групата общински съветници от ГЕРБ в Общински съвет – Чирпан призоваха председателя на местния парламент Даниела Драгийска да подаде оставка. Ако това не бъде направено, те ще внесат предложение за предсрочно прекратяване на правомощията й, според разпоредбите в ЗМСМА и Правилника за организацията и дейността на Общинския съвет.

Оставката бе поискана от председателя на групата на ГЕРБ Христо Стефанов с декларация, прочетена по време на заседание на ОбС. „През последните месеци ставаме свидетели на безпрецедентно погазване на Правилника за работа на Общинския съвет в Чирпан, целящo пълното обезличаване и неглижиране на работата на местния парламент, както и на налагане на авторитарно управление, напомнящо един друг период в българската история“, категоричен бе Христо Стефанов. Той посочи, че поводът, който е прелял чашата на търпението им, е използването на всякакви процедурни хватки, за да се възпрепятства разглеждането на точки в дневния ред, внесени от политически сили, различни от управляващите от БСП. Липса на проекти за решения, липса на заседания на Общинския съвет, провеждане на „кухи“ сесии, чийто дневен ред е несъстоятелен, неглижиране и липса на адекватни отговори на зададени към администрацията въпроси – това е само част от наложения модел на работа. В декларацията се казва, че пряка отговорност за всичко това носи председателят Даниела Драгийска, която не се справя със задълженията си.

Проблемите в работата на Общинския съвет са и пряка последица от управлението на общината от страна на кмета Кичка Петкова и управляващите от БСП, които, скрити зад привидно спокойствие и немощ, съсипват Чирпан, категорични са общинските съветници от ГЕРБ. „Опитите за вменяване на вина на останалите политически сили относно липсата на точки за формиране на дневен ред за работа на ОбС изглеждат смешни и жалки. Те са опит за прехвърляне на отговорността, която носят кметът, нейният екип и представителите на БСП в ОбС“, смята Христо Стефанов. В декларацията се казва още, че кметът е онзи, който е избран, за да изпълни предварително заложена програма за управление, за което се носи обществена и политическа отговорност. Друг е въпросът, че в нарушение на ЗМСМА кметът на Чирпан никога не е представял Програма за управление, както и отчет за изпълнението й по години.

„Отлагането на сесии на Общинския съвет и на предложенията, направени от нас, няма да ни накара да замълчим, дори точно обратното“, категорични са от групата на ГЕРБ в ОбС. През следващите седмици и месеци те ще представят пред Общинския съвет и всички чирпанлии данни за безобразията в управлението на общината, като всичко ще бъде подкрепено с неоспорими документи и факти.
#

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн