Граждани задържаха мъж, скъсал златен синджир от възрастна жена в Казанлък

STZAGORA.NET
*
_Temida-2 NK-NPKПо искане на Районна прокуратура – Казанлък съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо И.А., на 21 г., на когото е предявено обвинение за това, че на 3 ноември 2018 г. в гр. Казанлък, в условията на повторност, в немаловажен случай е отнел чужда движима вещ – златен синджир с висулка на стойност около 250 лв. от владението на 88-годишна жена, без нейно съгласие с намерение противозаконно да я присвои – престъпление по чл.195 ал.1 т.7, във връзка с чл.194 ал.1, във връзка с чл.28 ал.1 от Наказателния кодекс.

До момента е установено, че около 10,30 часа, на 3 ноември 2018 г., пострадалата вървяла по улица в централната част на гр.Казанлък. И.А. видял, че възрастната жена е сама и се приближил към нея. Забелязал на врата й златен синджир с висулка, който дръпнал. Синджирът се скъсал и останал в ръката му. Извършителят първоначално побягнал, след което продължил да се движи с равномерен ход.

Престъплението било възприето от случайни минувачи, които предприели преследване на извършителя. Трима граждани, свидетели по досъдебното производство, след кратко преследване са настигнали обвиняемия И.А и са го задържали до пристигането на полицията.

По образуваното досъдебно производство под ръководството на Районна прокуратура – Казанлък до момента са извършени разпити на свидетели, събрани са писмени доказателства, извършен е оглед на веществено доказателство, обвиняемото лице е привлечено към наказателна отговорност и производството ще приключи в най-кратки срокове.

Съдът уважи искането на Районна прокуратура – Казанлък и прие, че се касае за висока степен на обществена опасност на деянието и на извършителя му, който е осъждан като непълнолетен за извършена кражба и за управление на МПС без съответното свидетелство.

Настоящото престъпление по чл.195 ал.1 т.7 от Наказателния кодекс е тежко умишлено, за което се предвижда наказание „лишаване от свобода” от 1 до 10 години, извършено при условията на повторност.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив
#

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн