Районна прокуратура – Казанлък предаде на съд двама за сбиването в центъра на 17 септември

STZAGORA.NET
*
_Temida-2 NK-NPKСлед проведено разследване в рамките на 40 дни и активна работа по събиране на доказателства бе предявено обвинение на И.И., на 20 г., и на А.А., на 19 г., за това, че на 17 септември 2018 г. в гр.Казанлък, на площад „Севтополис“, в съучастие като извършители са извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото – предизвикали и участвали в масово сбиване в центъра на гр.Казанлък – престъпление по чл.325 ал.1 във вр. с чл.20 ал.2, във вр. с ал.1 от Наказателния кодекс.

И.И. и А.А. са неосъждани. За престъпление по чл.325 ал.1 от Наказателния кодекс се предвижда наказание до две години „Лишаване от свобода“ или „Пробация“, както и „Обществено порицание“.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от Районен съд – Казанлък.

За периода от 01.01.2018 г. до 31.10.2018 г. по актове на Районна прокуратура – Казанлък са внесени в съда десет производства за престъпления по всички алинеи на чл.325 от Наказателния кодекс, като са осъдени с влязъл в сила съдебен акт девет лица.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив
#

социални бутони


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн