Сигнали на Горещия телефон на Община Стара Загора, 30 октомври – 1 ноември 2018 г.

STZAGORA.NET
*
_Telefon 2На безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора – 0800 157 37, от 30 октомври до 1 ноември са отчетени близо 170 сигнала. Граждани са информирали за над 50 неправилно паркирани МПС в града. Няколко са автомобилите, които са включени в процедура за принудително/доброволно премахване от паркинги и междублокови пространства.

Акт за установяване на административно нарушение е съставен на собственик на търговски обект заради препречване, с цел запазване, на паркоместа пред магазин на ул. „Христо Ботев“. Същата санкция е наложена и на мъж, свирещ на музикален инструмент в центъра на града, просещ пари и държащ се агресивно с гражданите, които не го подпомагат финансово.

Извършена е проверка по сигнал за поставена рекламна табела по пътя за екарисажа. Работата по сигнала продължава. Констативен протокол и предписание са съставени на собственик на магазин по бул. „Цар Симеон Велики“, който не следи за чистотата пред търговския си обект.

За бездомни кучета е съобщено е района на заведение в парк „Митрополит Методий Кусев“, около площад „Берое“ и в кв. „Самара“. Информацията е насочена към Общинския приют за безстопанствени животни.

Съобщено е за деца, каращи велосипед по висок парапет в района на Регионална библиотека „Захарий Княжески“.

Сигнали са получени за силна музика от беседка в кв. „Железник“, както и за шумна компания в кв. „Казански“. Оплакване е получено за мъж, живеещ в сграда на ул. „Стефан Стамболов“, свирещ системно на барабани и смущаващ спокойствието на съседите си.

След получени обаждания на Горещия телефон е извършен ремонт на улично осветление, светофарни уредби и паркомати. Отстранени са изсъхнали и паднали клони от дървета. Възложена е за ремонт автобусна спирка. Обезопасени са врати на детска площадка.

Община Стара Загора е реагирала на сигналите, за които има правомощия, а останалите са насочени към компетентните органи. На гражданите е върната обратна информация.
#

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн