Старозагорски ученици дискутираха възможности за реализация с народния представител Радостин Танев и евродепутата Ева Майдел

STZAGORA.NET
*
IMG_6426Над два часа продължи срещата между народния представител от ГЕРБ Радостин Танев и евродепутата от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел с ученици от ГПЧЕ „Ромен Ролан“ в Стара Загора. Те представиха възможности за стажове, обучения и младежки дейности пред над 60 ученици.

Един от най-младите депутати у нас сподели с младежите в залата подробности за инициативата, която организират Община Стара Загора, преподаватели и бизнес, даваща на старозагорските ученици безплатно обучение по информационни технологии.

„На адрес www.4skills.eu все още може да се регистрирате и да бъдете част от 4-модулното безплатно обучение, което ще започне до дни. Вече има около 150 участници. Не се стараем това начинание да бъде поредното обучение, което ще ви даде знания, целта ни е освен да получите базови умения и теория по информатика, роботика, то и да се запознаете с пътя, по който добрите идеи се превръщат в добър бизнес, да можете да мислите предприемачески“, каза Радостин Танев. Пред учениците в една от най-реномираните гимназии за чужди езици у нас той подчерта, че инвестирането на време в образование е ключът за добрата професионална и лична реализация.

„Европейският съюз предоставя за всеки млад българин редица възможности за усъвършенстване на уменията, обогатяване на знанията чрез пътувания и професионален опит още докато учи или следва в университета. Представих част от основните програми на ЕС с цел да стимулираме активността на младежите да бъдат част от програми като Европейския корпус за солидарност, “Еразъм” или стаж в европейските институции. Също така този тип инициативи допринасят да вдъхнем така нужния ентусиазъм за Европа в най-младото поколение“ – обобщи темата на срещата един от най-младите и активни евродепутати Ева Майдел.

Тя подчерта, че срещите с младежи носят вдъхновение и надежда, че идващите поколения държат на европейските ценности и се интересуват от развитието на общините, на страната си. Майдел даде примери с успешните инициативи и проекти, които доближават младежите до Европа, за да бъдат те максимално конкурентоспособни на изискванията на пазара на труда. Колкото по-активни млади хора имаме, толкова по-динамично ще се развиват регионите ни, толкова по-добър ще бъде и имиджът на страната ни, защото тя има своето място в Европа, стана ясно от казаното по време на срещата с учениците. „Стажовете и обученията са точно тази чудесна възможност за добиване на практически умения и знания“, подчерта евродепутатът.

Ева Майдел допълни, че на страницата й www.evamaydell.eu има специална секция, в която младите хора могат да получат информация за проекти и програми, които да им бъдат полезни.
IMG_64262
#


бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2020 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн