Избират омбудсман на Млада Загора

STZAGORA.NET
*
IMG_9328IMG_9331Над 20 екипа от по двама ученика се включиха в инициативата за избор на Млад омбудсман, организирана от старозагорския обществен посредник Надежда Чакърова-Николова. Конкурсът, който цели да повиши правната и гражданската култура на младите хора и да развие у тях аналитично мислене и активна позиция, е от две части – писмен тест и интервю с въпроси от участници и комисия.

„Благодаря за огромния интерес и сериозното отношение на всеки един от вас. Въпреки че днес ще изберем първия за страната Млад омбудсман и негов заместник, останалите ще могат да се включат в сформирането на Обществен съвет, за да спомагат при организацията на различни по характер инициативи. Благодаря и на Община Стара Загора, и Общинския съвет, че приеха радушно идеята за младежки обществен посредник и спомагат за нейното реализиране“ – каза омбудсманът на Стара Загора Надежда Чакърова-Николова.

7-членна е комисията, която днес събеседва с кандидатите. В нея влизат председателят на Общинския съвет Таньо Брайов, секретарят на Община Стара Загора Делян Иванов, обществения посредник Надежда Чакърова-Николова, настоящите кмет на Млада Загора Никола Чакалов и председател на Младежкия общински съвет Радина Николова, както и бившите вече – Патрисия Желева и Динко Колев.

Участниците са от 7 старозагорски училища, от 9-и до 11-и клас. Избраният първи за страната Млад омбудсман ще бъде представен официално на 5 ноември в зала „П. Р. Славейков“ на Община Стара Загора от 11.00 часа. На събитието ще присъстват кметът Живко Тодоров, националният омбудсман Мая Манолова, представители на местната и държавната власт.
#

nov

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2019 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн