Проведоха се Детските игри “Старозагорски олимпийски надежди” в Парк Мол Стара Загора

STZAGORA.NET
*
Домакините Парк Мол Стара Загора и Граждански клуб ЛИПА, инициатори на Детски игри “Старозагорски олимпийски надежди”, с подкрепата на Община Стара Загора, организираха на 27 октомври т.г. мащабен детски спортен празник. Специални гости бяха: Александър Томов – един от най-титулуваните български спортисти, борец в стил класическа борба, носител на три олимпийски медала, петкратен световен шампион, петкратен европейски шампион и носител на много други спортни отличия, председател на организационния комитет на Детски игри Старозагорски олимпийски надежди; Георги Палазов – изявен български плувец в дисциплината бътерфлай, в която беше носител на всички национални рекорди, участник в олимпийските игри в Сидни, Атина и Пекин; Тихомир Иванов – един от най-успешните ни млади състезатели по лека атлетика в дисциплината скок височина, участник в Олимпийските игри в Рио, Атлет на България за 2017 г.; Денис Димитров – състезател по лека атлетика, спринтьор на 100 и 200 метра, световен и европейски медалист; Емилия Драгиева – състезател на висок скок, медалист от Световното първенство в зала в Индианаполис, преодоляла впечатляващата височина от 200 см.

В събитието участваха близо 200 деца от 15 спортни клуба и деца, желаещи да започнат организирано да спортуват. Те имаха възможност да се срещнат и да разговарят с изявените български спортисти и да получат автографи от тях. Срещите със спортните им кумири въздействат вдъхновяващо върху младежите и ги мотивират да се занимават със спорт и да водят здравословен начин на живот.

Приветствие към присъстващите отправиха Людмил Стоименов, управител на Парк Мол Стара Загора и Олег Стоилов, председател на Граждански клуб ЛИПА. Те обещаха и в бъдеще да подкрепят детския спорт и да развиват заедно формулата на Детските игри “Старозагорски олимпийски надежди”. Всички присъстващи спортни легенди също се обърнаха към децата и им препоръчаха да имат отговорно отношение към спорта, пожелаха им и много спортни успехи. Последваха демонстрации на деца от всички участващи клубове и общи забавни игри. Накрая се проведе изключително атрактивно аматьорско състезание по баскетбол – стрелба в кош, с участие на гостите на събитието и треньори. Наградата – бутилка вино от Александра Естейт, грабна треньорът на Спортен клуб по борба “Берое” Петър Халхулов.

Всички участващи клубове получиха от организаторите подаръци – спортни пособия за съответния вид спорт, а децата – автографи от любимите спортисти. Стана чудесен купон!

Водата за събитието беше осигурена от Изворна вода Бачково.
Park-Mall-Stara-Zagora-19Park-Mall-Stara-Zagora-1
Park-Mall-Stara-Zagora-10Park-Mall-Stara-Zagora-13
Park-Mall-Stara-Zagora-17Park-Mall-Stara-Zagora-14
#vvv

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн