Районна прокуратура – Казанлък привлече като обвиняеми две лица за хулиганство по случая с незаконната кушия край Черганово и Овощник

STZAGORA.NET
*
_Temida-2 NK-NPKРайонна прокуратура – Казанлък привлече днес като обвиняеми Н.А., на 16 г., като непълнолетен, и Ш.А., на 37 г., за това, че извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи неуважение към обществото, като деянието е съпроводено със съпротива срещу орган на властта, изпълняващ задължения по опазване на обществения ред, и се отличава с изключителен цинизъм и дързост – престъпление по чл. 325 ал. 2 във вр. ал.1 от Наказателния кодекс. Спрямо двамата са образувани две отделни досъдебни производства. Предстои по трето досъдебно производство като обвиняем по чл. 325, ал. 2, във вр. ал. 1 от Наказателния кодекс, да бъде привлечен и Е.Ч., на 24 г.

До момента е установено, че на 28 октомври 2018 г. тримата извършили непристойни действия и оказали съпротива спрямо полицейски служители, които били повикани във връзка с получен сигнал за незаконни състезания с каруци между с. Черганово и с. Овощник, община Казанлък.

Спрямо Н.А. е постановена мярка за неотклонение „Под надзора на инспектор от Детска педагогическа стая“. Обвиняемият Ш.А. е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор, като предстои да бъде внесено искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него. Продължават процесуално-следствените действия по случая.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив
#

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2020 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн