Полицаи на РУ – Казанлък изясняват сигнал за нерегламентирано състезание с каруци

STZAGORA.NET
*
8659у935364Сигнал в РУ – Казанлък за нерегламентирано състезание с каруци (кушия) е бил получен днес около 11 часа. На място са изпратени три полицейски екипа. Служители са установили струпване на около 100 души и каруци, които затруднявали нормалното движение по пътя. След полицейско разпореждане лицата напуснали мястото. Малко по-късно, около 11.55 часа, бил получен втори подобен сигнал – за струпване на хора и каруци на път между селата Черганово и Овощник. Изпратените на място полицейски екипи установяват 30-40 души с няколко каруци. При полицейско разпореждане да напуснат мястото лицата са се подчинили, а на място е останал полицейски екип.

Малко по-късно при опит да бъде извършена проверка на каруца с 4 лица, движеща се от с. Овощник към с. Черганово, лицата започнали да се държат агресивно спрямо полицаите и се опитали да осуетят проверката. Един от тях оказал съпротива, при което леко е пострадал полицейски служител. Това наложило произвеждане на изстрел в безопасна посока. Задържано е едно от лицата, а друг се издирва.

След това обстановката е нормализирана. В РУ – Казанлък е образувано досъдебно производство и е уведомена прокуратурата, съобщиха от Пресцентъра на ОДМВР – Стара Загора.
#

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн