Ново запознанство завърши с кражба на златни накити и затвор

STZAGORA.NET
*
_Temida-2 NK-NPKПо обвинителен акт на Районна прокуратура – Стара Загора е осъден М.И., обвинен за това, че през периода от 16-18 юли 2015 г. в Стара Загора, в условията на продължавано престъпление и опасен рецидив, е отнел чужди движими вещи – различни златни накити (три златни пръстена, един златен синджир с медальон и чифт златни обеци) и три чифта слънчево очила, всичко на обща стойност 2963,60 лева от владението на собственичката без нейно съгласието, с намерението противозаконно да ги присвои – престъпление по чл.196, ал.1, т.1 вр.чл.194, ал.1 вр.чл.26, ал.1 вр.чл.29, ал.1, б.“а“ от Наказателния кодекс.

Районен съд – Стара Загора е разгледал делото по реда на съкратеното съдебно следствие, като подсъдимият е признал всички факти и обстоятелства, описани в обвинителния акт, и е признал вината си. След като бил признат за виновен от Районен съд – Стара Загора, на подсъдимия М.И. е наложено наказание „лишаване от свобода” за срок от четири години при първоначален „строг“ режим.

В хода на образуваното срещу М.И. производство е установено, че същия през лятото на 2015 г. се запознал с пострадалата Т.В. През месец юли 2015 г. отношенията им се задълбочили, като М.И. се преместил в Стара Загора и пострадалата му предоставила ключове от дома и автомобила си. Използвайки факта, че през деня пострадалата била трудово ангажирана, подсъдимият разгледал вещите и ценностите, които тя съхранявала в жилището си. През три поредни дни на 16, 17 и 18.07.2015 г. подсъдимият отнел различни златни накити и слънчеви очила, собственост на пострадалата, и ги продал в различни заложни къщи в Стара Загора. Поради съмнителното поведение на М.И. пострадалата преустановила отношенията си с него. На 22.07.2015 г. тя установила липсата на златните бижута и веднага подала сигнал в полицията, по който било образувано настоящото производство.

Присъдата подлежи на обжалване и протестиране пред Окръжен съд – Стара Загора.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив
#

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн