„Европа и Долината на тракийските царе“ събра ученици в Казанлък

STZAGORA.NET
*
IMG_0795 (Large)IMG_0768 (Large)Областният управител в Стара Загора Гергана Микова участва в Казанлък в събитие под мотото „Европа и Долината на тракийските царе“

Областният управител на Стара Загора Гергана Микова и кметът на Община Казанлък се срещнаха с ученици от всички казанлъшки гимназии в Културно-информационния център в града. Събитието е част от мероприятията, свързани с поредица от комуникационни събития в изпълнение на Работната програма за 2018 г. на Комуникационната стратегия на РБ за Европейския съюз.

„Председателството на България на Съвета на Европейския съюз беше много успешно. Безспорна заслуга за успехите има и Казанлък като преносител на културно-историческите ценности и тяхното представяне пред нашите гости” – каза в приветствието си Гергана Микова.

Възпитаници на Природоматематическата гимназия „Никола Обретенов”, Професионалната гимназия по лека промишленост и туризъм, Националната гимназия по пластични изкуства и дизайн „Акад. Дечко Узунов”, Профилираната хуманитарна гимназия „Кирил и Методий” и Средно училище „Екзарх Антим I” направиха интересни презентации, показващи богатото културно наследство на траките в Европа и в България.

„Впечатлена съм от мащабното мислене на младите хора, които по атрактивен начин популяризират историческото богатство на България” – каза Гергана Микова в края на срещата.
#

социални бутони


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн