Потрошителят на фонтан в Казанлък възстанови щетите, осъдиха го на пробация и 150 часа безвъзмезден труд

STZAGORA.NET
*
657689С обвинителен акт Районна прокуратура – Казанлък предаде на съд А.А., на 18 г., за това, че на 27 януари 2018 г. повреди градински фонтан, разположен на площад “Киацо” в Града на розите, публична общинска собственост, чрез счупване на вертикалната част на конструкцията му и засягане на надземната част на водопроводната инсталация, като по този начин причини имуществени вреди на Община Казанлък в размер на 1227 лв. – престъпление по чл. 216 ал.1 от Наказателния кодекс-

Съдебното производство пред Районен съд – Казанлък бе проведено в рамките на четири месеца и с присъда, произнесена на 17 октомври 2018 г., А.А. бе признат за виновен като извършител на престъплението по чл. 216 ал.1 от Наказателния кодекс.

Подсъдимият А.А. възстанови нанесените от него имуществени вреди в размер на 1227 лв. Успоредно с това Районният съд в Казанлък му наложи наказание „Пробация“ със следните мерки: „Задължителна регистрация по настоящ адрес” за срок от една година и шест месеца, „Задължителни периодични срещи с пробационен служител” за срок от 1 година и 6 месеца и „Безвъзмезден труд в полза на обществото” – 150 часа в рамките на 1 година, съобщиха от Апелативна прокуратура – Пловдив.
#

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн