4 години затвор за 34-годишна, взела над 100 хиляди лева кредити от името на нищо неподозиращи хора

STZAGORA.NET
*
_Temida-2 NK-NPKПо обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Стара Загора е осъдена П. Л., на 34 г., за това, че в условията на продължавано престъпление, чрез използване на неистински документ, е получила без правно основание чужди движими вещи – парични средства, с намерение противозаконно да ги присвои, като полученото имущество е в големи размери – престъпление по чл.212 ал.4 вр.с чл.212 ал.1 вр. с чл.26 ал.1 от Наказателния кодекс.

Окръжен съд – Стара Загора й е наложил наказание от четири години лишаване от свобода при първоначален строг режим.

По делото е установено, че подсъдимата П.Л. в периода от 5.08.2015 г. до 16.03.2016 г.в гр. Стара Загора и гр. Варна, чрез използване на неистински документи – 55 броя договори за потребителски кредит, сключени между финансово дружество със седалище в гр. Варна и 55 кредитополучатели, е получила без правно основание общо 118 700 лева. Сумите били отпуснатите по потребителски кредитите, сключени без знанието на лицата, чиито данни са използвани. Парите били приведени по 13 банкови сметки на П.Л. и на управлявани от нея дружества. По делото е установено, че парите, предоставяни по различните кредити, били в размер от 1000 лева до 3000 лева.

П.Л. се е сдобивала с данните на пострадалите чрез обяви за работа в нейната фирма, брошури, лични контакти или чрез свои познати, като е плащала комисиони и тези лица са й предоставяли ксерокопия на лични карти и документи за доходи. С присъдата е уважен граждански иск в размер на претърпените имуществени вреди.

Присъдата не е окончателна и подлежи на протест и обжалване пред Апелативен съд – Пловдив.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив
#споделяне във facebook


echo
Copyright © 2020 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн