Паметен знак за д-р Евгений Желев предлагат да има в Стара Загора

STZAGORA.NET
*
Евгений ЖелевИнициативна група от старозагорци е изпратила предложение до Живко Тодоров, кмет на Община Стара Загора, за поставяне на паметен знак за д-р Евгений Желев по повод една година от смъртта му.

„Периодът на неговото управление съвпада със строителство, ремонт, възстановяване и изграждане на редица важни за града обекти. Особено горд беше Доктора, както всички го наричаха с уважение, с „квадрата на духа”. Име, измислено от самия него за сградите на Операта, Музея, Регионалната библиотека и Художествената галерия, ремонтирани в неговите кметски мандати през ония години, когато все още нямаше пари от европейски фондове и трябваше да се решават проблемите със собствени средства или кредити. За работата си споделя: „Когато предложиш действено решение, няма проблем нито с Общинския съвет, нито с институциите, нито с общността“, се казва в предложението.

От инициативната група припомнят, че д-р Желев умееше да взема бързи, навременни, правилни и точни решения и да увлича хората за тяхното реализиране, както и откровението му: „И на 120 години да стана, пак ще си остана заралия”.

Предлага се паметният знак да бъде поставен в градинката между Драматичния театър, Регионалния исторически музей, Регионалната библиотека, Художествената галерия и Операта в Стара Загора като доказателство за дълбоката признателност към него за съграждането на съвременния културен център на града, уникален като архитектурно-духовна среда.

Очаква се кметът Живко Тодоров да внесе предложението в Общинския съвет и съветниците да гласуват приемането му.
#

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн