БСП в Стара Загора чества 125 години от създаването си

STZAGORA.NET
*
Лидерът на БСП Корнелия Нинова ще е гост на тържеството
*
125 BSP125-та годишнина от създаването на Старозагорската партийна организация ще честват социалисти и симпатизанти на левицата в областния град на 22 октомври в залата на Държавната опера. Честването ще започне с Тържествено събрание  от 18 часа.

Със словото си председателят на Общинския съвет Валентина Бонева ще върне събитията към първите партийни години и ще проследи развитието на общинската организация до наши дни. Според нея общинската организация на БСП заема важно и достойно място в най-новата история на Стара Загора и областта, на Българската социалистическа партия. „В годините от 1944 до 1989 партийната организация е начело на социалистическото съзидание. Тогава Стара Загора се превръща в мощен икономически център с развита електроника, роботостроене, химия, машиностроене, лека и хранително-вкусова промишленост, модерно селско стопанство. Пак през тези години Стара Загора се развива и утвърждава като университетски и научен център, съвременен град, с богат духовен живот, с качествено и достъпно за всички образование и здравеопазване”, написа във фейсбук Валентина Бонева.

По повод юбилея с почетни знаци ще бъдат удостоени заслужили социалисти  за активната им дейност в БСП и за благото на община Стара Загора. Поканени на Тържественото събрание са председателят на БСП Корнелия Нинова, членове на Националния съвет, народните  представители от региона, ветерани, бивши партийни и стопански ръководители, общински съветници на БСП и от предходни мандати, коалиционни партньори и др. В концертната програма по повод юбилейното тържество ще участват група „Грамофон” и Детско – юношеският ансамбъл „Загорче”.

Председателят на Общинския съвет на БСП-Стара Загора Валентина Бонева във Фейсбук:

Valentina BonevaСтарозагорската организация на БСП заема важно и достойно място в най-новата история на Стара Загора и областта, на Българската социалистическа партия. Създадена, за да отговори на обществените и исторически потребности след Освобождението, тя обединява хората на труда в борбата им за работа, социална справедливост, за човешки и политически права, за мир и народовластие.

Историята на нашата организация е огромно богатство, събрало в себе си дързостта на първите, вярата в идеалите за братство и равенство, смелостта и човешката саможертва на поколения, борили се срещу потисничеството на капитала, срещу терора, фашизма и войните.

В годините от 1944 до 1989 партийната организация е начело на социалистическото съзидание. Тогава Стара Загора се превръща в мощен икономически център с развита електроника, роботостроене, химия, машиностроене, лека и хранително-вкусова промишленост, модерно селско стопанство. Пак през тези години Стара Загора се развива и утвърждава като университетски и научен център, съвременен град, с богат духовен живот, с качествено и достъпно за всички образование и здравеопазване.

След 1989 г. Старозагорската партийна организация пише своята сложна биография

– с успехи и силно представителство в парламента и в местната власт, но и с трудни моменти за намиране на правилната посока и верните политически действия. Независимо от всички изпитания, нашата организация винаги мъдро и с общите усилия  на своите членове и симпатизанти е успявала да преодолее изпитанията и да бъде активна, отговорна и авторитетна политическа сила.

Поздравяваме всички, вплели своя жизнен, професионален и обществен път в живота на Старозагорската организация на БСП. Историята на нашата организация е богатство, приносът й за развитието на Стара Загора е нашият авторитет и самочувствие.

Честит празник!

От БСП – Стара Загора
#

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн