Разследват инцидента в завод „Арсенал“

STZAGORA.NET
*
Arsenal 325Под ръководството на Районна прокуратура – Казанлък се извършва разследване за престъпление по чл. 134 ал. 3 във вр. ал.1 т.1 от Наказателния кодекс – за причиняване на средни телесни повреди на повече от едно лице поради незнание или немарливо изпълнение на занятие или на друга правно-регламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност.

До момента е установено, че около 8,45 часа днес в цех в Завод №3 на „Арсенал“ АД – Казанлък, в резултат на запалване на барутна маса е възникнало възпламеняване, което е предизвикало локален взрив. То не се е разпространило извън помещението или в други цехове. Пострадали са шестима работещи в цеха, като четирима от тях са получили фрактури и други по-леки наранявания и са настанени за лечение в болници в Казанлък и Стара Загора, а другите двама са прегледани и освободени за домашно лечение. Шестимата са в съзнание, контактни и няма непосредствена опасност за живота им.

На мястото на инцидента са Дичо Атанасов, окръжен прокурор на Стара Загора и Таня Димитрова, районен прокурор на Казанлък.

Извършен е оглед на местопроизшествие и са иззети следи, предстоят разпити на свидетели, назначаване на експертизи – балистични, медицински, технически, и други процесуално-следствени действия.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив
#


споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2020 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн