Продължава войната между Клуба за леви идеи “Георги Кирков” – Казанлък и ръководството на БСП

STZAGORA.NET
*
Georgi Kirkov-Maistora 300Станимир Стефанов, председател дискусионния клуб за леви идеи “Георги Кирков” в БСП Казанлък, разпространи тази сутрин до медиите, включително партийния вестник “Дума”, следното отворено писмо, адресирано до общинския лидер на БСП в Града на розите:

Отговор на искане от Румяна Друмева за съвместна работа

Уважаеми госпожи и господа,
Двуличието и лицемерието днес се приема за добродетел ! В желанието си да докажем, че в българската политика би могло да има и ЧЕСТ, МОРАЛ, ДОСТОЙНСТВО и най-вече ОТСТОЯВАНЕ НА ПОЗИЦИЯ с цената дори на политически преврат, Ви информираме за нашия отговор на отправено предложение от страна на г-жа Румяна Друмева – Председател на Обс БСП Казанлък ! Целта ни е да кажем на висок глас …” НЕ СЕ ГАСИ ТУЙ, ЩО НЕ ГАСНЕ…”

ДО
РУМЯНА ДРУМЕВА
КАЗАНЛЪК

ДРУГАРКО ДРУМЕВА,
На 9 октомври 2018 г. в гр. Казанлък се проведе заседание на членовете на Дискусионен клуб за лява политика “Г.Кирков“ и клуб на ветераните в БСП. Председателят на клуба за лява политика Станимир Стефанов информира за проведения телефонен разговор между него и Румяна Друмева, която е пожела да се срещне с членовете на клуба.
На заседанието се обсъди предложението. След оживени разисквания се прие следната

ПОЗИЦИЯ

Ние, членовете на Дискусионен клуб за лява политика „Г.Кирков“ Казанлък не признаваме легитимността на Конференцията от 12 май 2018 г., както и избора за председател на ОбС на БСП Казанлък.

Считаме, че Конференцията е нелегитимна поради следните обстоятелства:

- подготовката и провеждането й бяха проведени след решение на ИБ на НС на БСП и неуставно отстранен легитимно избрания Общински съвет на БСП Казанлък и заменен с „Работна група“;

- „Работната група“ си позволи нерегламентирани и неприемливи за демократичните принципи на партията действия. Оказан бе натиск върху основните партийни организации и техните ръководства;

- налице бяха множество нередности и фалшификации при провеждане на събранията (липса на кворум, дописване на протоколи след събранията, подписани протоколи без да е проведено събрание, изземване функциите на ръководствата и др.);

- въпреки агресията на „Работната група“ повече от половината ОПО не проведоха събрания.

- над 450 социалисти, членове на Общинската партийна организация, изпратиха протестно писмо до НС на БСП, на което отговор и досега не е получен;

- със своите действия ИБ на НС на БСП помогна на фракционната група, на която говорител и ментор сте Вие, др.Друмева;

- извършен бе преврат в Общинската партийна организация;

- не се отчете обективното мнение на мнозинството. Нарушихте основни демократични принципи, заложени в Устава на БСП;

- не излъчихте единство и воля. Еуфорията ви взе връх над разума. Нямахте нагласата и търпението да чуете какво иска мнозинството. Още на самото заседание на Конференцията се разграничихте от действащия до 12 май ОбС. Омаловажихте, отрекохте постиженията на партийната организация. Заклеймихте ръководството. И продължавате да го правите с целенасочено насаждане на лъжи и клевети. Задълбочихте конфронтацията, противопоставянето и реваншизма.

Да припомним още факти:

Заседанието на Конференцията през 2014г. и конфликта, разраснал се в открито разцепление до наши дни. За опитите за бламиране на председателя и ОбС, както и решенията на 19 –та Конференция. Разпускането на ОбС и свикване на 20-та Конференция, когато Вие подготвяхте алтернативно, нелегитимно от уставна гледна точка Общо събрание. За поредния голям сблъсък на 20-та Конференция, за катафалката, за неведнъж отправените грозни обиди към голяма част от партийните членове. За БСП 2, за манипулиране на членовете с фалшива подписка. Безцеремонен натиск и и омаловажаване на всякакви наченки и изразяване на свободно мнение, различно от Вашето. За надменността ви, за незачитане на авторитети. Вие не признахте и избраният председател на заседание на Конференцията от 7 април 2017г. Продължихте с разрушителните си действия – и в организационен план и в медийното пространство. Открито заявявахте, че не признавате и няма да работите с председателя Ст.Стефанов и ОбС на БСП Казанлък. Без никакво преувеличение може да се каже, че разделихте Казанлъшката партийна организация. За вас омразата стана по – силна от каузата, както и вътрешните ви борби и интриги, задкулисие. Отхвърляхте всеки опит за срещи, обща работа. Умишлено не присъствахте на инициативите и в същото време твърдяхте, че не ви канят. Готвехте се усилено за „рестарт“ на БСП Казанлък. Имаше ли поне една инициатива, организирана от ОбС, действащ до 12 май 2018 г., която да не бе атакувана от вас и когато нямахте аргументи, приписвахте ни, че „работим с ГЕРБ“.

С двуличие не се отстояват каузи.

Всичко това обезсмисля идеята ви за разговори и съвместна дейност с Клуба за лява политика „Г.Кирков“.

Ние категорично заявяваме, че разговори с нелегитимно избрани органи няма да провеждаме. Вие, др.Друмева дължите извинение на цялата партийна организация на БСП Казанлък за ударите, които тя понесе с активното Ви участие.

Това са основанията да изразяваме съмнение за политическото бъдеще на Казанлъшката партийна организация и оценяваме като негативни бъдещите последици от действията Ви. Считаме, че е политически отговорно и морално да подадете оставка като председател на ОбС на БСП Казанлък.

Казанлък, 9 октомври 2018 г.
#

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн