ВАС потвърди решението за смяната на имената на местности в Стара Загора

STZAGORA.NET
*
Stara Zagora ot Samarskoto zname_newВърховният административен съд на Република България прецени като неоснователна жалбата на „Мюсюлманското изповедание“ по повод решение на Общински съвет – Стара Загора за преименуване на местностни, носещи турско-арабски имена, на територията на общината. До висшата инстанция се стигна, след като Административен съд – Стара Загора прие, че решението на ОбС, с което преименуват местности, не е административен акт, който да подлежи на съдебен контрол.

Съдът е изложил и допълнителни съображения, че оспореното решение не засяга правата и интереса на жалбоподателя, пише още в решението на ВАС. Остава в сила определение №197/31.07.2018 г., постановено от Административния съд в Стара Загора и не подлежи на обжалване.

Приетите нови 868 имена на местности на територията на община Стара Загора ще бъдат изпратени в Агенция по геодезия, картография и кадастър, както и в Областна дирекция „Земеделие“.

Още по темата:

Смениха турско-арабските имена на 868 местности в Община Стара Загора
54363615436362
#

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн