Бързо производство за пиян 19-годишен, ударил енинския кмет

STZAGORA.NET
*
_Temida-2 NK-NPKПод ръководството на Районна прокуратура-Казанлък се провежда разследване по бързо производство за престъпление по чл.131 ал.1 т.1 и т.12, във връзка с чл.130 ал.1 от Наказателния кодекс – за това, че на 13.10.2018 г. в с.Енина, община Казанлък, е причинена лека телесна повреда на длъжностно лице при или по повод изпълнение на службата или функцията му, като деянието е било извършено по хулигански подбуди.

Около 19.40 часа на сцената, при оркестъра, се качил 19-годишният П.Ш., който бил във видимо нетрезво състояние и поискал изпълнение на определена музика, съобразно неговите предпочитания. Веселин Андреев, като длъжностно лице, бил на сцената и съобщил на П.Ш., че музикантите ще свирят още малко и ще приключват изпълненията си. В.А. се опитал да изведе 19-годишния младеж извън сцената. По този повод П.Ш. нанесъл юмручни удари в областта на лицето на Андреев.

Екипът от полицейски служители, който изпълнявал дейност по опазване на обществения ред, оказал помощ на пострадалия, който бил откаран във Филиала за спешна медицинска помощ – Казанлък. При прегледа било констатирано, че пострадалият е получил комоцио, без загуба на съзнанието и опасност за живота, по лицето му са установени кръвонасядания. П.Ш. е бил тестван с техническо средство, което отчело 1,23 концентрация на алкохол в кръвта.

Със Заповед на Началника на РУ на МВР – Казанлък- П.Ш. е задържан за срок от 24 часа в поделението на полицията.

Активните действия по събиране на доказателства под ръководството на прокурор от Районна прокуратура – Казанлък продължават. Предстоят разпити на свидетели-очевидци на деянието, назначаване и изготвяне на медицинска експертиза, която да установи характера на телесното увреждане и събиране на писмени доказателства. Срокът за разследване е седмодневен.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив
#

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн