За 22-ри път Младежкият общински съвет положи клетва в Стара Загора

STZAGORA.NET
*
В Деня на българската община – 12 октомври, членовете на Младежкия общински съвет положиха клетва да работят за своите съграждани и да подобряват ежедневието на младите хора. Тържествената сесия на МОС бе открита в зала „П. Р. Славейков“ на Община Стара Загора от ресорния зам.-кмет Иванка Сотирова. Поздрав към новоизбрания управленски орган на Млада Загора отправиха и председателят на Общинския съвет Таньо Брайков, председателят на Постоянната комисия по спорт и младежки дейности Николай Диков, секретарят на администрацията Делян Иванов и омбудсманът Надежда Чакърова-Николова

„Възхищавам се на смелостта, на креативността, на идеите на всички ви. Това, което се случва в Младежкия общински съвет, е апостолска работа – защото влагате безвъзмездно време и усилия в дейността си, която е в полза на вашите съученици и съграждани – каза по време на сесията зам.-кметът. – При избора на Млад кмет бяха дадени прекрасни идеи – свежи, интересни, необременени от злободневие, нестандартни и всички те бяха с кауза. Пожелавам ви дръзновение и вдъхновение, за да бъдат реализирани“ – допълни още Иванка Сотирова. Тя пожела на младия кмет Никола Чакалов, който е възпитаник на Търговската гимназия „Княз Симеон Търновски“, да бъде уверен, упорит, отговорен и да се вслушва в членовете на МОС, да работи в синхрон с тях. Зам.-кметът подчерта, че Община Стара Загора ще продължи доброто взаимодействие с младите хора и занапред.

Досегашният председател на Младежки общински съвет Динко Колев и досегашният кмет на Млада Загора Патрисия Желева направиха презентационен отчет на всичко свършено по време на техния мандат от младежката структура. По време на заседанието на МОС бяха утвърдени комисиите и наименованията им за тази година, очертани бяха и насоките за работа.

Преди да започнат работа днес младите общински съветници положиха по традиция цветя пред барелефа на Петко Рачов Славейков – първия кмет на Стара Загора след освобождението на България.
IMG_9130IMG_9095
IMG_9127IMG_9098
IMG_9112IMG_9096
#

spodelime


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн