Борисов: “Джи Пи груп” да се извади от проектите с европейско и държавно участие

STZAGORA.NET
*
Borisov 12_10_2018Възложих на председателя на Агенция пътна инфраструктура Светослав Глосов, спазвайки закона, да намери форми още днес “Джи Пи груп” да се извади от проектите с европейско и държавно финансиране. Това обяви министър-председателят Бойко Борисов пред журналисти днес в Асеновград и подчерта, че винаги е държал на това фирмите да работят качествено и в срок. „Всеки, който е заподозрян и тече разследване – да се извади от конкурсите и да си докаже правотата и невинността“, посочи премиерът.

Борисов припомни, че никога не е правил компромис с качеството. „Помните, когато в Ямбол 19 км готова магистрала „Тракия“ – затова, че една чужда компания беше спестила от асфалта, ги накарах да я асфалтират повторно. За Ябланица – анулирах търг за над 100 млн. лева и след това се получи по-ниска цена. Няма да дам да ми се петни името. Така че докато си защитят правотата – нямат работа да участват в конкурси“, категоричен беше министър-председателят.

Премиерът допълни, че е възложил на АПИ с Института по пътища и мостове да следят стриктно за качеството на пътната настилка. „Има фирми за надзор и компетентни хора, които получават заплата за това, ако са го проспали – прокуратурата да ги обвини и да ги вкара в затвора“, каза Борисов.

Бойко Борисов направи инспекция на ремонта на Мулдавския манастир „Св. Петка” край Асеновград, където през 2010 година източното и част от северното крило на манастира бяха унищожени вследствие на пожар. След ремонтните дейности следва възстановяване на автентичния вид на манастира. Ще се работи и за пътя до манастира, стана ясно от думите на премиера.
#

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн