CineLibri 2018 гостува в Стара Загора

STZAGORA.NET
*
-плажа-Чезъл (1)Тазгодишното издание на единствения по рода си кино-литературен фестивал CineLibri в Стара Загора ще се проведе между 13 и 20 октомври в Регионална библиотека “Захарий Княжески” и ще предложи 4 специално подбрани филмови заглавия. Старт на кино-литературното приключение дава най-нежният български филм – „Безкрайната градина” на режисьора Галин Стоев. Прожекцията е на 13 октомври от 16:00 ч.

Тази година фестивалът обръща специално внимание на любовта във всичките й превъплъщения и ще се състои под мотото „Любов между редовете”. В Стара Загора ще бъде излъчен и филмът „Извън пътя” на Николай Волев, една история за алхимията на творческия процес, неочакваната близост и чудото на вдъхновението. Специално внимание заслужава аржентинското заглавие „Има ли любов, има и омраза” – ексцентричен трилър, който се колебае на границата между детективската пародия и романтичната сатира. На 20 октомври от 16:00 ч. старозагорските зрители ще могат да видят изисканата екранизация на романа „На плажа Чезъл” със Сърша Ронан и Били Хауел.

Допълнителна информация за филмите и екранизираните книги ще намерите на официалната интернет страница на фестивала cinelibri.com и в съответното фейсбук събитие.

Фестивалът се осъществява с подкрепата на Виваком, Джеймисън, Уникредит Булбанк, Катаржина Естейт, Нескафе, Мкар София, България Еър и множество партньорски институции. Официално видео на фестивала: https://www.youtube.com/watch?v=WPidFHuQqaU
#vvv

spodelime


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн