Фестивалът на виното и културното наследство “Августиада” ще се проведе от петък до неделя в Стара Загора

STZAGORA.NET
*
Avgustiada 660Avgustiada 1Конференция АВГУСТИАДА 2018 ще започне на 12 октомври от 14 часа в зала 33 на Регионален исторически музей. Културно-историческият акцент ще бъде Животът във вилите през римската епоха, по материали от археологическите проучвания на античния вилен комплекс при яз. Чаталка, с представяне на веществена изложба с експонати.  От Министерството на туризма ще представят националния проект 12 винено-кулинарни дестинации на България.  Щвейцария ще бъде представена като международен акцент на фестивала. Ще бъде презентирано най-доброто училище за сомелиери в Европа ESCOLA ESPAÑOLA DE CATA – Мадрид от  изпълнителния му директор Артуро Хуртадо. Ще има и други интересни теми. Входът е свободен. Програмата на конференцията и на цялата АВГУСТИАДА 2018 можете да видите тук.

Короната на ЦАРИЦА НА АВГУСТИАДА 2018 очаква победителката от конкурса, която ще бъде избрана на стилен спектакъл в Мол Галерия Стара Загора на 12 октомври от 19 ч. Входът е свободен. С кандидатките за престижното звание можете да се запознаете във Фейсбук тук, където можете да подкрепите Вашата фаворитка и да помогнете тя да стане ЦАРИЦА НА АВГУСТИАДА 2018 на публиката.

Изложението на вино и кулинарни продукти ще бъде открито от на 13 октомври от 11:30 на специална сцена на Античната улица срещу Регионален исторически музей.На сцената през целия ден ще има богата фолклорна програма, с участие на кукерски групи, танцови и певчески състави от Стара Загора, Старозагорски минерални бани, Чирпан, Първомай, Хасково, Димитровград, Карнобат и Ямбол. Ще има и групи от Ротари клубове от страната. Фолклорната програма ще бъде допълнена с щандове с народни занаяти.

В изложението ще участват над 30 български и задгранични винарни. Ще бъде представено уникалното австрийско пенливо вино с 23 каратово злато. Ще има щандове за кулинарни продукти и швейцарски шоколад. Кулинарният сектор ще бъде сериозно представен в гурме корнъра на Лапидариума от традиционния партньор Метро Академия с шеф Юри Велев и старозагорската фирма Аякс. В двата дни на изложението Ви очакват много емоции.

Гала вечерта в Държавна опера Стара Загора ще започне на 13 октомври от 19:00 ч с концерт-спектакъл с филмовата музика на Нино Рота и ще продължи със стилна вечеря във фоайето на Операта, с избрани вина от Августиада и Балканския винен конкурс 2018.

АВГУСТИАДА 2018 ще завърши на 14 октомври в 16 ч с церемония по награждаване на вината, спечелили най-много гласове от посетителите на изложението. Трима от гласувалите ще получат награди. Представителите на испанското училище за сомелиери ще дадат своя специална награда за най-високо оцененото от тях вино, участващо на изложението. В церемонията ще вземе участие и Царицата на Августиада 2018.

Специално за да посети Августиада пристига 40 членен шведски хор за българска музика. На Августиада ще присъстват и група от 30 студенти по архитектура от Университета по архитектура в Париж Ла Вилет и 5 студенти от Университета по архитектура, строителство и геодезия – София, под ръководството на арх. Цвета Кирова, които ще пребивават в Стара Загора от 11 до 16 октомври. Те ще разработват проекти по теми свързани с урбанистични решения на градската среда, услуги на населението в градската среда, като туризъм, отдих, спорт както и трансформация на стари сгради, прилагайки иновационен подход към рециклиране на културното наследство, с цел промоция на идентичността на град Стара Загора като град със стара история, но млад и иновационен дух. Ще дадат идеи и за развитието на фестивала. На Августиада ще дойдат гости от Швейцария, от други страни и много гости от България.

Станете част от уникалния Фестивал АВГУСТИАДА 2018!

ОТ ОРГАНИЗАТОРИТЕ
#

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн