Утре започва есенната обработка на тревните площи против кърлежи в Стара Загора

STZAGORA.NET
*
Praskane komari karlezhiВ четвъртък, 11.10.2018 г., в 20.00 ч. започва есенната обработка на тревните площи против кърлежи в детските и социални заведения, паркове, детски площадки и обществени сгради на територията на град Стара Загора. Обработката на тревните площи в детските и социалните заведения в града ще се извърши едновременно от три екипа на 13.10.2018 г. (събота). Обработката на тревните площи в селата ще се извърши по график от 15.10.2018 г. Ще бъдат обработени общо 783 244 кв.м площ.

Със заповед на кмета на община Стара Загора са определени длъжностни лица, които да следят за изпълнението на дейностите и да присъстват при извършването и приемането на работата за съответните обекти. Копие от сключения договор с фирмата изпълнител, графика за обработка и информация за препарата, с който ще се извършва обработката, ще бъдат изпратени за информация и контрол до РЗИ Стара Загора. Създадена е организация за окосяване на площите, подлежащи на обработка от съответните административни бюра, Звено „Озеленяване“ и директорите на съответните детски и социални заведения.

За обработката на детски площадки, зелени площи, кучешки градинки, улици и площади ще се използва препарата Сайръс 10 ЕВ – инсектицид и акарицид срещу кърлежи, комари, бълхи, мухи и хлебарки, с активно вещество циперметрин. Пръскането ще се извърши от фирма „Контрол-М” ЕООД, Стара Загора, с управител Мариана Иванова.

Община Стара Загора си запазва правото за промени в графика при наличие на неподходящи климатични условия, за което ще бъде подадена своевременно информация на сайта на общината.
#

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн