Едногодишният Янислав и още 30 деца бяха кръстени днес в Стара Загора

STZAGORA.NET
*
IMG_8581IMG_8627Кметът Живко Тодоров стана кръстник на едногодишния Янислав Димитров Денчев, който бе доведен днес в храма от развълнуваните си родители и братчето си. Градоначалникът му пожела да е здрав и успешен и да живее с добродетелите на християнските ценности. Янислав и още шест бебета от Стара Загора приеха тайнството Свето кръщение на специална церемония в катедралния храм “Св. Николай Мирликийски” от старозагорския митрополит Киприан.

Негово светейшество българският патриарх Неофит благослови втората кампания “Направи го за България”, на която днес в Стара Загора бяха кръстени общо 31 деца.Негово Светейшество им пожела Ангел хранител винаги да бъде с тях.

По-рано днес в обновения храм Светейшият Патриарх и Високопреосвещените архиереи отслужиха Божествена света литургия, в която взеха участие присъстващите архиереи, духовници и гости. Той благослови седемте момченца, които бяха кръстени след службата.

Негово Светейшество бе на тридневно посещение в Стара Загора начело на делегация от представители на Светия Синод, Вселенската Патриаршия, свещеници от Московската и Румънската патриаршия, по повод празника на града 5 октомври и годишнината от рождението на първия старозагорски владика Методий Кусев.

Вчера гостите откриха ремонтираната сграда на неделното училище към храм „Св. Троица“ и положиха венци и цветя пред паметника на дядо Методий, който се възвисява на входа на едноименния парк в Стара Загора. По-рано през деня патриарх Неофит откри конференция под наслов „180 години от рождението на Старозагорския митрополит Методий Кусев“, която се проведе в общинската зала „П. Р. Славейков“.

В катедралния храм „Св. Николай Мирликийски“ до понеделник ще остане чудотворната икона „Пресвета Богородица Скоропослушница“ от гр. Ананиев – Украйна, за да може повече хора да се поклонят пред нея.

Проявите от програмата за отбелязването на 180-годишнината от рождението на Старозагорския митрополит Методий бяха организирани от Старозагорската митрополия и Община Стара Загора.
IMG_8617IMG_8663
IMG_8557
#

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн