Никола Чакалов от Търговската гимназия е новият кмет на Млада Загора

STZAGORA.NET
*
42989845_2153550664656176_1742995404863045632_o (1)DSC_0120Единадесетокласникът от Търговска гимназия „Княз Симеон Търновски“ Никола Чакалов стана двадесет и втори кмет на Млада Загора – мандат 2018-2019 година. Той успя да победи съперниците си в оспорван дебат, който се проведе снощи в Младежкия дом.

Представители на седем старозагорски училища – Даниел Алексиев от ПГЕТ ”Г.С.Раковски”, Иванка Нейкова от НПГВМ „Ив. П. Павлов”, Никола Чакалов от ТГ „Княз Симеон Търновски”, Венцислава Бойчева от СУ „Иван Вазов”, Жанета Мочева от ГПЧЕ „Ромен Ролан” и Родрик Вермюе от СУ „Васил Левски” работиха по темата, изтеглена по жребий – „Младежки пространства и инициативи в млада Стара Загора”.

Кандидатите за млад градоначалник изложиха своите идеи за Стара Загора пред жури, публика и делегирани представители, и в директен сблъсък показаха как и защо искат да са лидери, какви нови инициативи ще предложат за работа с младите хора.

Изборът бе труден и за журито, в състава на което влизаха Николина Георгиева, Христо Иванов, Живко Желев, Калина Петкова, Емилия Колева и Желязко Динев, и за делегираните представители на десет училища, участващи в тайния вот.

Решаващ за избора на Никола Чакалов бе вотът на делегираните представители на училищата, които при проведеното тайно гласуване му дадоха най-много от гласовете си. Негов заместник ще бъде Венцислава Бойчева от СУ “Иван Вазов”.
#vvv

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн