Ученици от Шесто основно училище в Стара Загора ще покажат бъдещето на града през техните очи

STZAGORA.NET
*
OLYMPUS DIGITAL CAMERAС много прояви учениците от VI основно училище “Свети Никола” ще отбележат Деня на Стара Загора – 5 октомври.

Специална изложба на рисунки, разкази, макети, посветени на празника, се открива утре във фоайето на училището.

На 5 октомври възпитаниците на школото от шести и седми клас ще изгледат филма за Стара Загора “Свидетелят на времето”. След това в Актовата зала започват презентациите им на тема “Стара Загора – моят град на бъдещето”. Учениците ще разкажат за своите виждания как да се развива градът, какъв може да бъде техният принос, как да пазят постигнатото и как изглежда Стара Загора в техните мечти. За пръв път своите идеи ще споделят шестокласниците, а батковците и какичките от седми клас, които работят върху проекта от миналата година, са подготвили нови идеи. Младите хора ще покажат и изработени от тях макети и постери.

Второкласниците ще се включат в тържествения общоградски ритуал по поднасяне на венци и цветя на паметника “Защитниците на Стара Загора – 19 юлий 1877″ и издигане на знамената на Античния форум „Августа Траяна“.

По-късно ученици от Шесто основно училище ще се включат в тематичната беседа и викторина “Град, възкръснал от руините” в Регионалния исторически музей, ще посетят и изложбата “Стари истории в ново време”, посветена на първите следосвобожденски периодични издания в Стара Загора и на 150 години от рождението на Мильо Касабов в Регионална библиотека “Захарий Княжески“.

През новата учебна година в училището е изграден специален кът, пресъздаващ дълголетната му история. В него сияят образите на Апостола на свободата Васил Левски, Кольо Ганчев, Братя Жекови – всички те ученици на някогашното Светиниколско училище, както и на техния учител Даскал Атанас Иванов.

По коридорите на училището могат да се потопят в родната ни история, запознавайки се с владетелите и героите на България.
#


бутони за споделяне


echo
Copyright © 2020 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн