ГЕРБ предлага централният булевард на Чирпан да носи името на големия художник Никола Манев

STZAGORA.NET
*
5676742

Никола Манев

Никола Манев

На пресконференция на областния координатор на партията Пламен Йорданов и общинските съветници от ГЕРБ – Чирпан днес пред медиите бе огласена идеята главният булевард на града “Георги Димитров” да бъде преименуван на името на големия чирпанлия, световноизвестния художник Никола Манев.

“В Чирпан от години има застой, всичко е замряло, нещата са застинали в миналото – каза Пламен Йорданов. – Но Чирпан в същото време е град, родил велики българи, и чирпанлии има с какво да са горди. В този контекст е и нашето предложение за името на булеварда, което ще бъде внесено за разглеждане на следващата сесия на Общинския съвет там и което вярваме, че ще получи широка обществена подкрепа.”

“Търсейки подкрепа за преименуването не само в Чирпан, но и в цялата страна, ние ще се стремим да бъдем далеч от политическите пристрастия, с желанието идеята да не се политизира, а да се подеме от цялата общественост в Чирпан, от различните съсловни организации, които да бъдат в основата на реализирането й” – каза на свой ред ръководителят на ГЕРБ в Чирпан, общинският съветник Христо Стефанов. Разговаряно е със сина на Никола Манев – Александър, както и с много близки и познати на починалия на 26 август в Париж голям български художник, които много радушно са приели идеята и ще застанат изцяло зад нея.

Предстои да се сформира инициативен комитет, в който да влязат изявени личности не само от Чирпан, а от цялата страна и дори извън България.

Според досегашната практика в други общини при приемане на предложението от Общинския съвет и преименуване на улицата законът не съдържа императивна разпоредба за смяна на личните карти, т.е. те могат да останат с вписано старото име на улицата, уточни Пламен Йорданов. А при вадене на документи за собственост, например нотариални актове, които имат изискване за вписване на името на улицата, в Общината се вади така нареченото “Удостоверение за идентичност”, което удостоверява идентичността на старото и новото име. От ОбС може да бъде прието и решение таксата за вадене на въпросното Удостоверение за идентичност специално за този булевард да отпадне за определен период от време.

“Ситуацията в Чирпан е сходна с тази в Казанлък по времето, преди там кмет да стане Галина Стоянова. Това ще продължи до момента, в който в Чирпан бъдат инвестирани срества, тъй като градът има потенциал. Ние, дори като опозиция на управляващите Община Чирпан от БСП, можем и трябва да ги накараме да бъдат по-активни и по-прозрачни” – каза участвалия в пресконференцията зам.-председател на Народното събрание и общински ръководител на ГЕРБ – Стара Загора Емил Христов след думите на Христо Стефанов, че управляващите от БСП не предоставят при поискване пълната информация по проблемите на общината.
980565
#

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн