Демонтираните строителни материали при ремонтите в Стара Загора отиват на склад, а оттам – за благоустрояване на селата

STZAGORA.NET
*
546317484 (1)На питане, отправено на 17.09.2018 г. към кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров от страна на общинския съветник Валентина Бонева (от местна коалиция БСП лява България – за Стара Загора) и председател на ОбС на БСП – Стара Загора, относно използването на строителните материали при ремонтите в Стара Загора, администрацията е изпратила следния отговор, съобщи в мейл до stzagora.net г-жа Бонева:

* На първия въпрос в питането й – Колко квадратни метра различни видове строителни материали – павета, плочки тип “кокалче”, плочи от естествен камък и др. са премахнати до момента от всички обекти, изпълнявани в града през 2017 и 2018 г., се посочва:

Демонтираните строителни материали, годни за повторна употреба, са:

- Бетонови павета тип “Бехатон” – 6000 кв.м
- Тротоарни плочи (шестоъгълни) – 4140 кв.м
- Гранитни павета – 5757 кв.м
- Гранитни плочи 3 см. – 10 палета
- Мраморни плочи 3 см – 6 палета

Описаните материали са предадени от съответната фирма, извършваща демонтажа, с приемо-предавателен протокол на склад “Голеш” и се съхраняват там. Бетоновите и гранитни павета са товарени и транспортирани до склада в насипно състояние.

При благоустрояването на парк “М.М.Кусев” всички демонтирани плочи от естествен камък отново са вложени за пренареждане на алейната мрежа на парка.

* На втория въпрос – Къде и с какви изходни документи са насочени премахнатите строителни материали – села, други обекти, складове, се посочва:

Строителни материали се предоставят на кметове и кметски наместници на села от Община Стара Загора след подадена писмена заявка:
Pitane_otgovor3 (1)Pitane_otgovor4
#

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн