Забраниха поставянето на огради в парк “Бедечка”. Собствениците на терени в зелената площ вече се ориентират към предложените от Общината замени

STZAGORA.NET
*
Bedechka aero_1_660Общинският съвет в Стара Загора гласува на днешното си заседание изрична забрана за поставяне на огради в парк “Бедечка”. “Бедечка” вече е с възстановен статут на парк и въпреки че още има частни имоти в зелената площ и съдебни формалности, оградите са в разрез с парка, сочат в съобщение до медиите от “Запазете Бедечка”. Законът за устройство на територията предвижда възможност за такава забрана, когато дадена площ предстои да се използва за обществени нужди.

“Решението идва след няколко демонстративни поставяния на огради и заравнявания на терени и последвали проверки и актове. Наскоро понечиха да заградят и алеята към националната природна забележителност – многовековния старозагорски чинар. Ограждането на терени е безпредметно, след като парк “Бедечка” получи отново статута си на парк, а за собствениците на терени в зелената площ е предвидена замяна или обезщетение. Въпреки това, неколцина решиха да направят демонстрация” – припомнят от екосдружението, като едновременно с това коментират, че “подобни собственици обаче са съвсем малко. Мнозинството от собствениците се ориентираха към предстоящите замени на имоти в рамките на бивши военни терени. Днес Общинският съвет гласува пореден етап от процедурата”.
#

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн