ВМРО предлага Стара Загора да бъде обявен за „Град на българската бойна слава“

STZAGORA.NET
*
VMRO_gerbВМРО – Стара Загора внася предложение в Общинския съвет на града, с което се иска Стара Загора за бъде обявен за „Град на българската бойна слава“.

За целта Общинският съвет на Стара Загора трябва да вземе решение, което за бъде внесено и защитено в българския парламент и да бъде прието от депутатите. Съветът трябва да възложи на кмета на Общината да подготви необходимите документи за внасяне в парламента, президентството и министерски съвет, за да бъде издаден указ за обявяването на Стара Загора за „Град на българската бойна слава“.

В мотивите си Патриотите посочват героичната битка при Стара Загора през лятото на 1877 г., когато за първи път Българското опълчение влиза в битка. Това е и фактическото зараждане на Българската армия и нейният първи подвиг. Следва опожаряването и обезлюдяване на града, известно като Старозагорското клане.

Предложението ще бъде внесено за разглеждане на октомврийската сесия на ОбС – Стара Загора.

Патриотите от ВМРО – Стара Загора ще проведат срещи с всички политически групи в Съвета и ще използват времето до следващата сесия на местния парламент, за да търсят подкрепа за предложението от всички общински съветници. Целта е да бъде изготвено единно решение на Общинския съвет, с което се иска Стара Загара да стане „Град на българската бойна слава“.
#vvv

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн