Писател от Русе представя в Стара Загора книга с разкази, сатира и стихотворения

STZAGORA.NET
*
68478387На 26 септември (сряда) от 18.00 часа в къща музей „Гео Милев“ – Стара Загора ще бъде представена новата книга на Пламен Петков „Голямата работа“ – сборник с разкази, сатира и стихотворения.

И във втората си книга „Голямата работа“ Пламен Петков ни среща с Иван Галинов – детективът, разплитащ сложните криминални казуси. Но тук авторът е включил много по-разнородни по съдържание разкази. В повечето от тях разкрива съвременната българска действителност в цялата ѝ бруталност, корупция, липсата на правосъдие, немотията и несгодите на обикновения българин. Героите са живи персонажи, които човек може да съпостави с реални хора от заобикалящия го свят.

“За пръв път виждаме Пламен Петков и като сатирик, което ни напомня на майсторите в жанра. Сатирата му е остра и актуална по Ботевски, както и включените стихотворения. В тази книга авторът е многоцветен. На места ще ви разсмее, на други разплаче, а на трети ще ви остави без дъх.

Пламен Петков изгражда интересни и увлекателни сюжети на своите разкази. Те държат будно вниманието на читателя за случващото се, увличат го в разнищването, раздиплянето съдбата на героите” – споделя рецензентът Крум Гергицов.

Пламен Петков е роден в Русе през 1978 г. Завършил е немска гимназия в родния си град, след това Информатика в Русенския университет „Ангел Кънчев“. Съчинява стихове от втори клас, а започва да ги записва в трети. Година по-късно получава награда за първия акростих в живота си, публикуван в сборник с детски произведения. В пети клас съчинява криминална поема с повече от двайсет куплета. На седемнайсетгодишна възраст прави опити и в прозата. През 2017 г. издава първата си книга „Престъпни мисли“.

Пише хумор, сатира, разкази, романи, стихове, сценарии. В разказите залага на интригуващ сюжет, при който действието се развива динамично.
#

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн